Központi műtő és sterilizáló

A Központi műtő 6 db műtőből (4 db aszeptikus, 1 db szeptikus és 1 db készenléti műtő) áll, a hozzá tartozó teljes kiszolgáló helyiségcsoportokkal.

A műtők építészeti és orvostechnológiai kialakítása teljes mértékben megegyezik, így bármelyikben elvégezhető az összes, igényként felmerülő műtét (sebészet, traumatológia, idegsebészet, ortopédia, urológia, gégészet, szemészet).

Külön figyelmet érdemelnek az itt végzett endoscopos műtétek, ahol kis bőrmetszés után száloptikás eszközt vezetnek a kívánt területre, és céleszközök segítségével különböző beavatkozásokat végeznek: pl. epehólyag és vakbél eltávolítása, térdízületi szalagpótlás, vesekő eltávolítása, daganatos vese eltávolítása, retroperitoneális nyirokcsomólánc eltávolítása áttétek esetén. Itt történik a csípő- és térdprotézisek beültetése is. Hasi aorta aneurysma miatt sikeresen operált betegeink a Szegedi Orvostudományi Egyetem ideérkező érsebészeinek felkészültségét bizonyítják.

Központi műtőnk rendelkezik a műtői szolgáltatások biztosításához szükséges technikai feltételekkel, műtéti anyagokkal, és alkalmazásunkban állnak a műtői tevékenység kiszolgálásához és biztosításához szükséges személyek.

A műtői tevékenységet műtővezető főorvos hangolja össze, és így a megfelelő szervezettség mellett jelenleg műtői szabad kapacitással rendelkezünk. A műtők magánorvosi tevékenységhez bérelhetők, ehhez szintén biztosítjuk a kiszolgáló személyzetet és a műtéti anyagokat.

A Központi Sterilizálóban kétféle sterilizálási eljárást alkalmazunk:

 • gőzsterilizálás
 • plazmasterilizálás

A gőzsterilizálás 121°C-on és 134°C-on történik. Ezzel az eljárással textíliát, kézi eszközöket, üvegárut, bizonyos gumiárukat és hőre nem érzékeny anyagokat, eszközöket sterilizálunk. A sterilizálás dobozrendszerben vagy egyedi csomagolással egyaránt elvégezhető.

A plazmasterilizálás a ma ismert alacsony hőmérsékletű sterilizálási eljárások közül a legkorszerűbb és a leggyorsabb eljárás. Minden olyan finom és nagy érzékenységű eszköz, műszer, flexibilis optikai műszer sterilizálható ezzel az eljárással, mely alacsony hőmérsékletet (50 oC) és kíméletes sterilizálási eljárást igényel.

A sterilizáló berendezések kapacitása biztosítja a bérsterilizálás lehetőségét, melynek megfelelő működését az eddig már jelentős számban megkötött sterilizálási szerződés igazolja.

 

Az osztály orvosai Beosztásuk Szakvizsgáik
Dr. Kecskés István műtővezető főorvos sebészet

 

Vezető műtősnő: Tan Éva
Osztályos iroda telefonszáma: 2379, 2389
Az osztály helye: központi épület VI. szint
e-mail: halas-muto (@halasi-korhaz.hu)

 

Szervezet: 
Fekvőbeteg ellátás
Járóbeteg ellátás
Önálló részlegek
Központi műtő
Központi sterilizáló
Szakterület: 
Aneszteziológia
Cs. és gyermek fül-orr-gégészet
Gyermek-ortopédia
Gyermeksebészet
Fül-orr-gégészet
Ortopédia
Sebészet
Érsebészet
Idegsebészet
Kézsebészet
Szemészet
Szülészet-nőgyógyászat
Traumatológia
Urológia

Orvosok:

Fokozat / Titulus Szakvizsga
Dr. Kecskés István
Dr. Kecskés István
Szakorvos
Főorvos
Sebészet

Dr. Kecskés István
infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza_0.jpg

Kórházunk

Kiskunhalas, Kiskőrös, Kecel és a környező települések lakosságának kínál egészségmegőrző, betegség-megelőző, diagnosztikai, műtéti és ápolási gyógyító egészségügyi szolgáltatásokat, rendszeres gondozási, eseti ambuláns, egynapos sebészeti és fekvőbeteg ellátás keretében.

Elérhetőség

KISKUNHALAS
Kórház és szakrendelő

 •   6400 Kiskunhalas,
       Dr. Monszpart L. u. 1.
 •   06-77/ 522 000
       06-77/ 522-022 (előjegyzés)
 •   06-77/ 522 011
 •   igazgatas(@)halasi-korhaz.hu
       elojegyzes(@)halasi-korhaz.hu
 
KISKŐRÖS - Szakrendelő
 •   6200 Kiskőrös,
       Kossuth L. u. 6.
 •   06-78/311-922, 06-78/311-340
       és 06-78/311-484
 •   igazgatas(@)halasi-korhaz.hu
       elojegyzes_kiskoros(@)
       halasi-korhaz.hu
 
KECEL - Szakrendelő
 •   6237 Kecel, Fő tér 3-4.
 •   06-78/ 420 211
      +36 30/ 526 4751 (előjegyzés)
 •   igazgatas(@)halasi-korhaz.hu

 

Térkép

Projekt