Urológia

Intézetünkben a korszerű urológiai ellátás személyi és tárgyi feltételei adottak. Az alapvető urológiai betegségek teljes körű kivizsgálásához rendelkezésre állnak a megfelelő műszerek és az úgynevezett háttér-diagnosztikai lehetőségek (röntgen, CT, ultrahang, izotóp, laboratórium, stb.).
A hagyományos rutinműtéteken túl osztályunkon jelentős számban, jó eredménnyel végezzük a legkorszerűbb endoszkópos beavatkozásokat, amikor a húgycsövön keresztül vagy a testen ejtett 1 cm-es metszéseken keresztül bevezetett műszerekkel végezzük a műtétet.
 

A vesekőbetegség komplex kezelése: A húgyúti kövek úgynevezett külső lökéshullám kezelését is végezzük, amikor az összezúzott törmeléket a beteg kivizeli. A nagyobb köveket endoszkóposan távolítjuk el. Ilyen beavatkozásokra ellátási területünkön kívülről is gyakran jönnek betegek. Hagyományos feltárásos műtétet már évek óta nem végzünk.
 

A prosztata betegségeinek kezelése: A prosztata-megnagyobbodás műtéti kezelésének döntő többsége is endoszkóposan, a húgycsövön keresztül történik. Rendelkezünk speciális lézerrel is, mellyel a prosztata endoszkópon keresztül roncsolható. Hagyományos feltárásos műtétet az esetek kevesebb, mint 10 %-ában végzünk. Lehetőség van a prosztata katéteres melegítésére is, ami a vizelési panaszokat csökkenti. Prosztatagyulladás okozta fájdalom esetén a gyógyszerek mellett alkalmazzuk a prosztata elektromos ingerlését, ami az alhasi fájdalmakat jelentősen csökkenti.
 

A húgyhólyag köveit és daganatainak döntő többségét is endoszkóppal, a húgycsövön keresztül operáljuk.
Egyéb urológiai daganatok jelentős hányadát is endoszkóposan, úgynevezett laparoszkópos módszerrel operáljuk, amikor 1 cm-es seben keresztül bevezetett műszerekkel távolítjuk el a daganatos vesét, mellékvesét, heredaganat esetén a hasi nyirokcsomókat, de végzünk endoszkópos vesemedence plasztikát és veserögzítést is. A laparoszkópos urológiai műtéteket Magyarországon mi kezdeményeztük, és többségüket ma is egyedülállóan csak mi végezzük.
 

A női vizeletcsepegés gyógyítására 2 éve alkalmazunk új műtéti módszert, amikor ugyancsak 1 cm-es metszéseken keresztül szalagot fűzünk a húgycső alá. Ez a hasprés fokozódásakor jelentkező vizeletcsepegést az esetek 90 %-ában megszünteti.
A női vizeletcsepegés, gyakori vizelés, sürgető vizelési inger különböző formáinak nem műtéti kezelésére 1 éve új eszközünk van, mellyel a hólyagzáró izmot vagy a hólyagot elektromosan ingereljük, ami sok esetben megszünteti vagy jelentősen csökkenti a panaszokat.
 

A férfi merevedési zavarok kezelésére többféle új módszer létezik. Legkorszerűbbek az utóbbi időben kibocsátott, szájon át szedhető gyógyszerek, ezek felírása előtt azonban feltétlenül szükség van urológiai szakvizsgálatra az esetleges szervi betegségek kizárása végett.

 

Az osztály orvosai Beosztásuk Szakvizsgáik
Dr. Molnár Sándor PhD vezető főorvos urológia
Dr. Holman Endre med.habil. főorvos urológia
Dr. Bordás Noémi szakorvos jelölt  
Dr. Illés János szakorvos urológia
Dr. Maróti Csaba főorvos urológia
Dr. Vancsura János főorvos urológia

 

Főnővér: Tóth Franciska
Osztályos iroda telefonszáma: 2157
Telefonos előjegyzés: 77/522-040
Az osztály helye: központi épület II. szint

 

Szervezet: 
Fekvőbeteg ellátás
INVAZÍV mátrix
Urológia
Szakterület: 
Urológia

Orvosok:

Fokozat / Titulus Szakvizsga
Dr. Molnár Sándor PhD
Vezető főorvos Szakorvos
PhD
Urológia
Dr. Holman Endre med.habil.
Főorvos Szakorvos
med.Habil
PhD
Urológia
Dr. Bordás Noémi
Dr. Bordás Noémi
Rezidens Rezidens
Dr. Illés János
Dr. Illés János
Szakorvos Szakorvos Urológia
Dr. Maróti Csaba
Dr. Maróti Csaba
Főorvos Szakorvos
Főorvos
Urológia
Dr. Tüske László
Dr. Tüske László
Szakorvos Szakorvos Háziorvostan
Urológia
Dr. Vancsura János
Dr. Vancsura János
Főorvos Szakorvos
Főorvos
Urológia
infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza_0.jpg

Kórházunk

Kiskunhalas, Kiskőrös, Kecel és a környező települések lakosságának kínál egészségmegőrző, betegség-megelőző, diagnosztikai, műtéti és ápolási gyógyító egészségügyi szolgáltatásokat, rendszeres gondozási, eseti ambuláns, egynapos sebészeti és fekvőbeteg ellátás keretében.

Elérhetőség

KISKUNHALAS
Kórház és szakrendelő

 •   6400 Kiskunhalas,
       Dr. Monszpart L. u. 1.
 •   06-77/ 522 000
       06-77/ 522-022 (előjegyzés)
 •   06-77/ 522 011
 •   igazgatas(@)halasi-korhaz.hu
       elojegyzes(@)halasi-korhaz.hu
 
KISKŐRÖS - Szakrendelő
 •   6200 Kiskőrös,
       Kossuth L. u. 6.
 •   06-78/311-922, 06-78/311-340
       és 06-78/311-484
 •   igazgatas(@)halasi-korhaz.hu
       elojegyzes_kiskoros(@)
       halasi-korhaz.hu
 
KECEL - Szakrendelő
 •   6237 Kecel, Fő tér 3-4.
 •   06-78/ 420 211
      +36 30/ 526 4751 (előjegyzés)
 •   igazgatas(@)halasi-korhaz.hu

 

Térkép

Projekt